Droogpak waarom & hoe?

België, Nederland, Duitsland, Noord-Frankrijk zijn landen met een gematigd klimaat. De recreatieve duiker kan er vanaf de warmere perioden in het voorjaar reeds korte duiken maken met een natpak. Voor diegenen die in minder warme dagen tijdens de lente- en herfstperiode  toch nog wat duikjes willen meepikken kunnen naast het traditionele natpak desnoods ook gebruik maken van een semi-droogpak.

Het was enkelingen weggelegd het voorbije decennium om de toen nog vrij dure droogpak uitvoeringen aan te schaffen  om als ‘dive hard’ in de winter comfortabel verder te duiken. Wat in Scandinavië en Groot-Brittannië toen al schering en inslag was om het ganse jaar met deze configuratie te duiken, is nu ook ingeburgerd in onze contreien.

Schaf je het aan en stap je er zomaar het water mee in; we bevelen het niet aan. Droogpakduiken verschilt materieel technisch van natpak of semi-droogpak duiken en de afwijkende uitrusting en gebruik ervan vereist zowel materieel- als aangepaste duiktechnische vaardigheid.

Coelacanth Diving Antwerp kan deze specialty in een cursuspakket aanbieden.